Látogatók:
Felhasználónév: Jelszó:
Legutóbbi hírek: Közlemény (2019-05-27)
Gyöngyös Kupa 2017 (2017-05-24)
ROB-ORVB kiírás elérhető az MTFSZ versenynaptárában (2016-04-14)
Egy jól megrendezett hétvége margójára (2016-04-10)
III. Földeák-Hagymatikum Kupa - beszámoló Guriga billentyűzetéről (2016-03-26)

Többi hír...


Egy jól megrendezett hétvége margójára
2016-04-10

Április első hétvégéjén egy GYTK-s mércével mérve nagyobbnak mondható csapattal a közeli Nógrád Nagydíjra látogattunk, ami azt jelenti, hogy a népesebb, vasárnapi versenynapon 22 fő rajtolt el Gyöngyösi színekben az erdőt túrva. :)
De azért kronológiai rendben haladva: szombat reggel mindenki nekivágott a gyönyörű, napos időben, hogy megérkezzen az eldugott kis nógrádi falu, Mátraszele focipályájára, hiszen az SDS-BBB-HUF kooperáció ide építette fel a kétnapos verseny ideálisnak mondható versenyközpontját. A küzdelmek a fő versenyben az első napon középtávú formában zajlottak, ám előtte még meg kellett közelíteni a 2,3 km-re lévő rajtot (illetve a futam végeztével a kitelepített célnak hála még csaknem újabb 2 km várt a sportolókra, mire ismét lepihenhettek). Ezen döntéseknek köszönhetően viszont a pályák egy zseniális terepen vezettek, amelyek teljes mértékben megfeleltek a középtáv követelményeinek: aprólékos, a bójáig vezető utolsó métereken is figyelmes tájékozódás, ugyanakkor folyamatos küzdés, hiszen a térkép alapszíne inkább volt zöldesbarnás, mintsem fehér, azaz a konstans bozóttúrás mellett emelkedőkből sem volt hiány! Ezt támasztották alá a pályaadatok is: az elfogadható távolságok mellett igen komoly szinteket tartalmaztak a pályák, így például az én F21A pályámon a győztesidő jóval meghaladta az elvártat. A pályakitűző tehát jó munkát végzett, igaz kicsit lehetett volna kíméletesebb, ugyanakkor helyenként még útvonalválasztásokat is sikerült a vonalvezetésekbe építenie. Még úgy is tudott újat nyújtani jócskán, hogy ez a terep a tavalyi Nógrádi Hungária Kupa első versenynapján debütált, akkor is sokak tetszését elnyerve (a nem ideális versenyidő ellenére is).
Az én futásom nem igazán volt futás, az elfogadhatatlan fizikai állapotomnak megfelelően lassan haladtam a pályán, és ezt az idén (is) minimális térképes futásnak köszönhetően hibázásokkal is sikerült imitt-amott megfejelnem: 1-es, 3-as, 6-os, 7-es pont, aztán a 12-esre már nem csak lassú voltam a fáradtság miatt, hanem hibáztam is, aztán egy tekintetes és persze felesleges vaddisznó-túrás a 14-re, a 16-os újfent szédítő sebesség, és így tovább…még az utolsó technikás pontot, a 20-ast is sikerült megennem (lásd routegadget). Ezért bődületesen gyenge idővel végeztem a király kategóriában.
Délután a már nógrádi versenyeken megszokott, rendkívül élvezetes és izgalmas 3x3 váltó következett, a nevezett 3 csapatból sajnos csak kettőt tudtunk kiállítani. A szervezőknek újfent sikerült egy olyan területet találniuk, ami bár nem túl méretes, ugyanakkor olyan technikai képességeket igényelt, amelyek helyenként a délelőtti versenyt is meghaladták! Egy igazi kis bozótos ékszerdoboz volt ez, mérete révén másra nem is lett volna alkalmas, erre azonban tökéletesen megfelelt, így a „futógépekkel” szemben gyakran igaz volt a mondás: „lassan járj, tovább érsz”, hiszen a váltók fele nem ért el értékelhető eredményt. Teljesen jó döntés volt az 1:4000 méretarányú térkép is, úgy váltogatták egymást az apró hajlatok és bozótfoltok a meddőhányón, hogy öröm volt bennük elveszni. :) Nekem is okoztak jócskán kínos perceket a méretes hibáim, pironkodtam is az első pályámat követően, de azért fokozatosan sikerült belerázódni, igaz a közben egyre inkább meghúzódó bal combom nem segített nagyon a haladásban.
A két váltóból az Éva-Rezső-Samu összeállítású csapat – magukat is meglepve – az első helyet szerezte meg az amúgy szűkös F150+ mezőnyben, míg az én-Pöti-Simon Gabi sorrendű csapat az értékelhető váltók közt abszolút 12. helyet csípte el, F21-ben 5. helyezettek lettünk.
Másnap, vasárnap is ugyanilyen csodás időben sikerült bemutatnia az erdőt a rendezőknek, és itt a kötelező gyalogmenetek helyett a pályák hosszán volt a hangsúly: sikerült közelebbi rajthelyet is találni, és a cél is a VK-ban kapott helyet, ráadásul a főfutam második versenyszáma normáltáv volt. Így az a terület, ahol előző nap a rajtszalagozás csak elhaladt, most bebarangolásra került, és ez a része a térképnek sem tartogatott kevesebb technikai kihívást, mint a korábban megismert. Így részemről teljesen jó döntés volt, hogy az alapszintű fizikai felkészültségem és az előző napon szerzett sérülés miatt átneveztem magamat F21Br(okkant)-ba. Itt a nem rossz, de azért nem is hibátlan futással már csaknem babérokra is sikerült törnöm: az 1-esre és a 4-esre eldobott kb összesen 2 perc mellett futásból sikerült megvernie egyedüliként Stork Misinek.
Mivel a pálya az átnevezésemnek köszönhetően rövidebb volt, mint a tegnapi, maradt még erőm arra, hogy kis szusszanás és a többiekkel való beszélgetések után szerencsét próbáljak a mikrosprinten. És milyen jól tettem! (A legyűrhetetlen, viszont a váltón kiderült: nem mindig hibátlan) Bakó Áron mögött ugyanis 2. lettem a kategóriámban, ezzel egy kis üveg méz boldog és újdonsült tulajdonosaként állhattam a dobogón két Spari-kék sporttárs „közt”.
A kísérőverseny eredményhirdetése után a főverseny díjátadása következett, és nagy örömünkre itt is többen foglalhatták el a pódium valamely fokát: lányoknál Dékány Szilvi lett abszolút ezüstérmes, N21B-ben, Tóth-Zimonyi „Zimi” Melinda pedig F21C-ben állhatott a dobogó második legmagasabb szintjére. A fiúknál Kovács „Kópé” Keve Koppány F14C-ben magabiztos versenyzéssel zsebelte be az aranyat, Komjáti „Komisz” Attila F21C-ben két 2. helye eredményeként lett ezüstérmes, míg ifj. Kiss „Guriga” György az F35Br-t nyerte meg egy harmadik és egy második helye ellenére! Ezeken felül pedig több jó napi-eredményt sikerült elérnünk, például azok értek el ilyen sikert, akik csak az egyik napra tudtak ellátogatni.
Volt tehát kiknek tapsolni! Tehát egy több szempontból sikeres hétvégét tudhatunk magunk mögött, rendkívül jó tapasztalatokkal, hiszen ezen a két napon rengeteget lehetett fejlődni mind technikailag, mind fizikailag!

Ábel

Fórum :: Utolsó hozzászóló: Danci (2011-05-31 18:13:08) => Téma: Versenyek
Szerkesztõk: Füleki Dániel és Tóth Máté | Elérhetõség: gyongyositajfutoklub@gmail.com
Fõoldal Egyesület Tagok Versenyek Eredmények Képek Linkek Támogatók Beszámolók 2003 2004 2005 2006 2007 Régebbi híreink