Látogatók:
Felhasználónév: Jelszó:
Legutóbbi hírek: Gyöngyös Kupa 2017 (2017-05-24)
ROB-ORVB kiírás elérhető az MTFSZ versenynaptárában (2016-04-14)
Egy jól megrendezett hétvége margójára (2016-04-10)
III. Földeák-Hagymatikum Kupa - beszámoló Guriga billentyűzetéről (2016-03-26)
Bővült a versenybíróink száma (2016-02-18)

Többi hír...


Eger Nagydíj 2015
2015-11-26

November közepén került megrendezésre a 27. Eger Nagydíj Sírok és környékén. Szokásosan jó pár külföldi egyesületből is érkeztek versenyzők, ezzel erősítve a mezőnyt. Bár már nem volt meleg - hiszen a versenyidőszak végén járunk már - de néha kisütött a nap és nem esett az eső, aminek nagyon örültem, hogy nem kell elázni, mint az ide Hungária kupa első 4 napján.
A Gyöngyösi egyesületből 15-en képviseltük magunkat, és jó pár éremmel tértünk haza a verseny végén.

Az első nap délelőtti futamán egy középtávú verseny volt, amit én kifejezetten élveztem: F21C-ben nem volt nehéz a pályám és a táv se volt nagy. Az első 3 pontom hamar meg volt, de a negyedik egy nagyobb átmenet volt, ahol fölöslegesen lementem egy völgybe, ezzel egy kis kerülőt tettem. A többi pontra nagyjából jól mentem, de a futósebességem meglátszott a végeredményben, csak egy ellenfelemet előztem meg. Az 5. pontnál utolért egyik ellenfelem, Áron, akit utána már nem tudtam lerázni. Miután beértem, Komjáti Attila klubtársammal átbeszéltük a versenyt, aki szintén ezen a pályán futott, de ő 3. helyen ért célba.
A versenyközpontban volt meleg-büfé, ahol forralt bort és bográcsban főtt gulyást is lehetett kapni, sokan fogyasztottak belőle: jól esett, mert hűvös, szeles idő volt még délben is.
Délután fél 3-kor volt a második futam "null" ideje, ez egy rövidtávú futam volt, melynek nagy része a faluban vezetett. Rögtön az első pontra menet meg kellett mászni a hegyet, majd nekem 2 pont után már el kellett hagyni az erdőt. A főúton való átmenet során fokozott figyelemben volt részünk, a szervezők közül legalább 3 ember segítette a futókat. Utána már sok izgalmas nem volt a versenyben, az útválasztás is mindegy volt.
A verseny után kicsit csepergett az eső, de mi már akkor a kocsiban voltunk, indultunk hazafelé.

Másnap jött a normáltávú futam, a verseny utolsó fordulója. Ami nem tetszett benne, hogy a térkép szinte teljesen ugyanaz volt, mint a középtávú futamon, voltak olyan részek ahol előző nap futottam is, de ugyanolyan pont persze egy sem volt a célon kívül. Így is akadt egy pont, amire 25 percet mentem, így lemaradtam a többiektől rendesen. Az előző nappal ellentétben, most kicsit nedvesebb volt a föld, de nem volt annyira vészes.
Összetettben borzalmas időeredménnyel 6. lettem, de én nem a jó eredményért, hanem a sport szeretete miatt járok versenyekre.

Buda Viktor beszámolója

képek a facebook oldalunkon! :)

Fórum :: Utolsó hozzászóló: Danci (2011-05-31 18:13:08) => Téma: Versenyek
Szerkesztõk: Füleki Dániel és Tóth Máté | Elérhetõség: gyongyositajfutoklub@gmail.com
Fõoldal Egyesület Tagok Versenyek Eredmények Képek Linkek Támogatók Beszámolók 2003 2004 2005 2006 2007 Régebbi híreink