Látogatók:
Felhasználónév: Jelszó:
Legutóbbi hírek: Gyöngyös Kupa 2017 (2017-05-24)
ROB-ORVB kiírás elérhető az MTFSZ versenynaptárában (2016-04-14)
Egy jól megrendezett hétvége margójára (2016-04-10)
III. Földeák-Hagymatikum Kupa - beszámoló Guriga billentyűzetéről (2016-03-26)
Bővült a versenybíróink száma (2016-02-18)

Többi hír...


Egy év múlva mi következünk
2015-09-24

Szeptember második hétvégéjén egy népes csoporttal Szegedre látogattunk, amit már több szempontból is nagyon várhattunk. Például, mert legtöbbünk még aligha volt a Napfény városában, főleg nem tájfutni, hiszen a település belső területeit most használta fel a rendező SzVSE először ilyen célra. Tehát ilyen szempontból is újdonság volt, nem beszélve arról, hogy az előzetes híresztelések szerint rendkívül jó terepen és nívós pályákon volt várható, hogy eldőlnek a Bajnoki címek. És nem utolsó indok volt a versenyre való látogatásra, hogy pontosan 364 nappal később a Salgótarjáni Dornyay SE-vel közösen mi rendezhetjük meg ezt a remek viadalt, így tapasztalatszerzésnek is ideális volt.
Legtöbbünk már pénteken leutazott (a legaktívabbak egyenesen a Szüreti futónap teljesítése avagy rendezése után), a lent éjszakázók nagyrészének hadiszállása az Ortutay koliban volt, ahol este még egy komolyabb eligazítás várt minden lelkes érdeklődőre.
Másnap reggel 8 körülre terveztünk kiérni a Móra Ferenc Múzeum környezetében igen szépen kialakított Versenyközpontba, hogy a 9 órási karantént biztosan ne késse le közülünk senki, illetve hogy még ott is át tudjuk beszélni a fontos infókat. Ekkorra a ködös párás reggeli viszonyokat szenzációs napsütéses idő váltotta, szerencsére a teljes következő 2 napra! A csöppet kaotikus rajt-állapotot túlélve mindenki rendben elrajtolt, és teljesítette a pályáját, ki elégedetten, ki kicsit bosszankodva. Erre a Tisza bal partján az Odessza városrészben és a szabadstrandon került sor, egy igen gyors terepen, ami azért kellő koncentrációt is igényelt. Érdekes volt, hogy a befutás után a hídon ismételt áthaladás közben lehetett látni és szurkolni az alattunk elfutó, még versengő sporttársaknak.
Egy kis déli pihenőt, étkezést és értékelést követően délután 2 órára a döntő karanténba, egy igen szűk helyre lettünk betuszakolva, ez a „heringparty” jelenthetett némi problémát a korán rajtolóknak, de a végére szépen kiürült a helység. A pályák tényleg klasszak voltak, nagy élmény volt közvetlen a Tisza mellett rajtolni, majd a Klinikák udvarába befutva teljesíteni az első kunkorokat. Innen ki-ki saját pályahosszának megfelelően jutott még el a település szűk udvarokkal teli belvárosi részébe, élvezhette a szombat délután a hétvégi pihenőjüket töltő lakók figyelmét, vagy akár a Dóm mellett elhaladva belebotolhatott a Color-futás hatalmas embertömegébe. A cél a Versenyközpontban rendkívül látványos módon került kialakításra, melynek megközelítéséhez át kellett haladni a híd alatt. Egyeseket a nézők szeme láttára és hangos szurkolása mellett még ott is jól „megtekertek”, nehogy azt hihessék, hogy az utolsó másodpercekre is lelankadhat a figyelmük.
Bár a dobogón senkinek sem tudtuk ordítani, hogy „Szép volt, hajrá Gyöngyös!”, azért örülhettünk Moha 4. helyének, vagy az első OB-jukon sikerrel teljesítő kicsiknek, illetve nem kevésbé lelkes szüleiknek!
A kellemes napot nagy kajálások zárták, illetve újfent ismertető, hogy hogyan is zajlik egy váltóverseny, főleg egy spint váltó a városban, sokunknak ugyanis ez volt élete első ilyen megmérettetése.
A hosszú éjszaka után reggel elhagytuk a kolit, majd a VK-ba kiérkezve a valóságban is láthattuk, hogyan is zajlik majd a futam. Először a kicsiknek szurkolhattunk, akik életkorban való lemaradásukhoz képest remekül helyt álltak az erős mezőnyben, és remélhetőleg rengeteg tapasztalatot szereztek a jövőre nézve. Az ő versenyük után két váltónak szoríthattunk a cseppett sem gyenge felnőtt mezőnyben, bajnoki pontot csípni azonban nem sikerült.
Mindazonáltal egy remek hétvégét tölthettünk együtt, a hangulat jó volt, jókat sportoltunk, sok sikerélmény jellemezte a csapatot.
És hogy mi vár ránk jövőre? Hát, a lecke fel van adva… de a gatyamadzag is felkötve ;)

Ábi

Fórum :: Utolsó hozzászóló: Danci (2011-05-31 18:13:08) => Téma: Versenyek
Szerkesztõk: Füleki Dániel és Tóth Máté | Elérhetõség: gyongyositajfutoklub@gmail.com
Fõoldal Egyesület Tagok Versenyek Eredmények Képek Linkek Támogatók Beszámolók 2003 2004 2005 2006 2007 Régebbi híreink