Látogatók:
Felhasználónév: Jelszó:
Legutóbbi hírek: Gyöngyös Kupa 2017 (2017-05-24)
ROB-ORVB kiírás elérhető az MTFSZ versenynaptárában (2016-04-14)
Egy jól megrendezett hétvége margójára (2016-04-10)
III. Földeák-Hagymatikum Kupa - beszámoló Guriga billentyűzetéről (2016-03-26)
Bővült a versenybíróink száma (2016-02-18)

Többi hír...


Postás Kupa 2015
2015-04-27

Egyesületünk néhány tagja nemrég részt vett egy új alföldi terep felavatásában, ugyanis tájfutó versenyt korábban még nem rendeztek a Szabadszállás mellett elhelyezkedő Strázsa-hegy környékén.
Az előrejelzéseknek megfelelően úthálózatot alig ismerő, részletgazdag domborzattal bíró, a zöld minden árnyalatát mutató, bozótos terepen futottunk. Alföldhöz képest akadtak jelentősebb szintkülönbségek is, amitől az ember úgy érezte, nem is síkságon fut. A haladást nehezítette hol a homokos talaj, hol pedig a növénytakaró, amely az aprólékos domborzatolvasást is kihívássá tette helyenként. A pályák teljesítését a változatos, nehezen kivehető domborzati formák tették igazi tájékozódási feladattá, egy-egy pont megtalálását pedig igazi élménnyé. Érdekes volt a terület egyes részein jellemző nádszerű növényzet, amely 30-40 centis közökkel nőtt, így kerülgetni csak a szerencsésebbek tudták, viszont magas, vékony, rugalmasan visszacsapódó szárával igencsak csípős élményt okozott az óvatlanul közlekedőknek. :) A futás egyébként könnyen kocogós szemlélődésbe vagy bóklászásba fordulhatott, még az igazán rutinos versenyzőknek is fejtörést okozott kiolvasni a terep finomságait, és pontosan rámenni egy-egy pontra. Folyamatos, pontos útvonalkövetés, és a tereptárgyak azonosítása mellett sem volt egyszerű feladat a bóják megtalálása. A hétvége jelmondata a „lassan, de biztosan” volt.

Csapatunkból kiemelném Rezsőt, aki a hosszútávú OB után ismét jól mozgott, és mindössze fél perccel maradt el a legjobb háromtól összetettben; valamint a megszokottan az élen keresendő Mohát, aki második napi mentális összeszedettségének köszönhetően ezúttal fölényes győzelmet aratott.

A sajtóban azóta a legnehezebb alföldi terepnek titulált terület valóban igazi kihívást jelentett, ahova érdemes lenne még visszatérni.
A Postás Kupákat a jövőre nézve én csak ajánlani tudom, mindig technikás helyeken, élvezhető pályákat tűznek ki, és színvonalas versenyt rendeznek.


Szubjektív vélemény Szilvitől


Fórum :: Utolsó hozzászóló: Danci (2011-05-31 18:13:08) => Téma: Versenyek
Szerkesztõk: Füleki Dániel és Tóth Máté | Elérhetõség: gyongyositajfutoklub@gmail.com
Fõoldal Egyesület Tagok Versenyek Eredmények Képek Linkek Támogatók Beszámolók 2003 2004 2005 2006 2007 Régebbi híreink