Látogatók:
Felhasználónév: Jelszó:
Legutóbbi hírek: Gyöngyös Kupa 2017 (2017-05-24)
ROB-ORVB kiírás elérhető az MTFSZ versenynaptárában (2016-04-14)
Egy jól megrendezett hétvége margójára (2016-04-10)
III. Földeák-Hagymatikum Kupa - beszámoló Guriga billentyűzetéről (2016-03-26)
Bővült a versenybíróink száma (2016-02-18)

Többi hír...


Postás Kupa 2014
2014-04-19

A múlt hétvégén voltunk Piliscsabán, a Zajnát-hegyek térségében, azon a terepen, amelyről már korábban az igazán tapasztalt tájfutóktól hallhattuk, hogy az ország egyik legtechnikásabb terepe, amolyan csemege a hazai tájfutóknak.  Gyakorlott és folyamatos térképolvasást igénylő, és nagyon szintes terep, ahol a jó fizikum is szükséges. Vannak olyan részei, ahol, ha egy pár pillanatra nem figyel az ember, és nem követi a domborzat finomságait, már el is veszett. Szerintem szemlélteti a terep nehézségét, ha az eredményeket megnézitek, a győztes idők még a legerősebb kategóriákban is alig vannak 9-es ezrek alatt.
A pályák személy szerint nekem tetszettek, a terep adottságait kihasználva nem tette lehetővé a monoton útonfutásos útvonalválasztást a pályavezetés – vagy csak jelentős többletszint felvétele mellett. Voltak igazán elgondolkodtató átmenetek is, főleg, hogy alulról vagy felülről érdemesebb-e megkerülni a mély völgyekkel szabdalt hegyoldalt. A domborzat kiolvasását és a futást is nehezítette az erdőirtás és a néhol igencsak zöld növényzet.
Az első nap középtávú futam volt, délután pedig egy váltóverseny is megrendezésre került. Közülünk csak Moha indult a váltón, a kategóriájában futó sporttársakkal. Sajnos kicsit rontott az egyébként igazán színvonalas verseny hangulatán, hogy az egyesületünkből mindössze négyen vettünk részt rajta, így az igazi csapathangulat hiányzott.  Mindenesetre Moháék jól teljesítettek.  Az összemixelt „csapatunk” első futója a negyedik helyen hozta a váltót, Moha második futóként nem egy rossz  idővel a második helyre hozta fel, végül a harmadik helyen végeztek a mix hosszú kategóriában.
Másnap normáltávú futam volt, jóval hosszabb pályákkal, ráadásul a legjobb kategóriák a hegység legtechnikásabb részét is érintették. Erről közülünk Andi tudna mesélni, az Ő kategóriáját érintette csak a kirándulás. Sajnos mohóságában úgy döntött, hogy ezen a napon avatja fel újonnan beszerzett szöges cipőjét, aminek következtében kénytelen volt a versenyt feladni (a pálya javának és nehezebb részének teljesítése után ).
Összességében egy jól szervezett verseny volt, sokak szerint az év egyik legjobbja, egy olyan terepen, amin a domborzatolvasást nagyon jól lehet gyakorolni, szóval mindenképp megérte elmenni. Mindkét nap nagyon klassz, tavaszi napsütéses időben futhattunk, és tényleg csak az szeghette kedvünket, hogy az amúgy is kis létszámúra zsugorodott gyöngyösi csapatunkat ilyen kevesen képviseltük. Ezúton is gratulálok klubunk legeredményesebb versenyzőjének, akire éremgyűjtésben ezúttal is számíthattunk! 
Azért én remélem, hogy legalább a közeli vagy egy-egy nagyobb versenyen minél többetekkel találkozunk a közeljövőben! 

Szilvi

Fórum :: Utolsó hozzászóló: Danci (2011-05-31 18:13:08) => Téma: Versenyek
Szerkesztõk: Füleki Dániel és Tóth Máté | Elérhetõség: gyongyositajfutoklub@gmail.com
Fõoldal Egyesület Tagok Versenyek Eredmények Képek Linkek Támogatók Beszámolók 2003 2004 2005 2006 2007 Régebbi híreink